Navigation
Startsida
Filarea
Länkar
Kontakt
Fotogalleri
Sök

Hur låter vi?
Same Same But Different
Users Online
Guests Online: 1

Members Online: 0

Total Members: 23
Newest Member: Bibsan
PayPal
Google
Google
Validera sidan
Powered by
Abyss Web Server
Spelning på Alladin
news: spelning1.jpgSpelningen den 8 mars (torsdag) sker efter en middag som sveriges samlade psykiater (såväl vuxen- som BUP) + övrigt folk har på restaurang Cabaret (ovanför Alladin i Folkets Hus) från kl 19. Det är troligt att spelningen börjar vid 21.30 - 22.00.

//Peter E
Projekt 2 klart
news: strat9.jpgAllt är omlött med autentiska bomulsklädda vintagekablar, samt twinnat för att minska störningar mm. Alla kaviteter+plektrumskydd har skärmats med ledande folie för att skapa ett avskärmat rum för elektroniken. "Fahradays bur".
 
Mickarna är kopplade så att tonkontrollen går på alla mickar samt när halsmicken är vald kan stallmicken blandas in steglöst, lika så i stalläge kan halsmicken blandas in steglöst. Detta fungerar även i d s k "ägglägena" 2 & 4.  Lindy Fralin har denna "gamla" ide´som option. En bra lösning! Fler möjligheter. 
>>>Se kopplingsschema
 
Kondingen är vald för att vid distat ljud ge en lagom brytning som liknar midrangeläge på en wahwah, lite nasal women-tone.
 
Orginal CTS pottar och USA 5 lägesswitch.
 
De var väl det hela, ang elektroniken.

Klicka på "Läs mera" nedan för fler bilder.
Projekt 2 pågående
news: strat1.jpgNu är stratan hos Thomas. Jag lämnade in den till honom tillsammans med de delar som blev utbytta när jag köpte den 81. Halsen och mickarna är från 1961 liksom stallet med sadlarna. Kroppen är lite svår att tyda men utifrån hur den är lackad och formen så gissar Thomas med viss reservation på en 70-tals japan kropp (Han är ju Gibson expert).

Det som behöver göras nu är följande:
Halsen skall slipas ner något och bandas om. Nya Kluson stämskruvar skall sättas dit. Pottarna inklusive switch samt kablage skall bytas. Mickarna blir kvar de mäter lite lågt i ohm. Kroppen isoleras i urfräsningen så att singelcoilmickarna brummar lite mindre. De gamla sadlarna sätts dit igen och kompletteras med en nygammal då jag bara hittade 5 st. Nytt mintgrönt plektrumskydd enl. 61 års design sätts dit.

Klicka på läs mera nedan för fler bilder
Projekt 1 klart
news: iabanez.jpgNu är den klar. Jag kom över en Ibanez JA-500. Hittade den i ett soprum på jobbet. Huvudet var avslaget och tillfälligt ihopskruvat. Greppbrädan hade släppt och behövdes limmas om. Ribborna i jumbo kroppen var spruckna eller försvunna.

Nu är den renoverad och fullt spelduglig. Thomas har hjälp mig. Den har ett mkt fint och klart ljud, något tyst kanske med tanke på modellen men med en härlig botten. Jag har provat den med min Dean Markley mick och då denna mick är något resonant så blir den perfekt till gitarren. Har bara hunnit prova den hemma på min jazzchorus-50 och är nöjd. Få se hur den låter i replokalen!

Spelning / Fest
Johan Linhult & gänget ( de vi spelade med i snickeriet bl.a ) ska ha en fest 16 december!

Antingen i Snickeriet där vi spelat förut eller om det går att ordna i vår lokal ( mitt förslag)
Dessutom finns nu tre Anders F låtar för nedladdning via hemsidan!

Två versioner av Jag kysste henne våldsamt & det är inte snön som faller
Lyssna & begrunda!
Trummis


news: trumpinne.jpgKunde inte låta bli men detta kanska kan vara något för våran eminenta trummis Jerry!Linksys WRT300N
news: WRT300N_th.jpg Jag följde Nisses råd och bytte min 3com router mot en Linksys. I huset är det nu en otrolig skillnad när det gäller trådlös räckvidd med kvalitet. Min ursprungliga D-Link DI-624 nådde knappt till rummet bredvid utan att man fick vrida runt datorerna för att hitta en någorlunda bra trådlös anslutning. 3com routern som jag tänkte ersätta D-Linken med hade visserligen en bra antenn men gränssnittet var idiotiskt då det t.ex. inte gick att komma åt virtuella servrar inom lanet bara från wan sidan ???. I brandväggen gick det bara att ställa in från lan-wan eller wan-lan inte lan-lan. Internet NAT Redirection fungerade tex inte heller. Min nya Linksys WRT300N har både en suverän räckvidd och ett bra gränsnitt som har det mesta man behöver utan strul. Testade min anslutning som höll ända ner till brevlådan 200m längre vågade jag inte springa runt med min laptop utan att se fånig ut :)
Peters Födelsedagskalas
news: peter.jpgLö 16 september firas min 50 års-dag.
Det börjar med öppet hus hemma på Bygatan 17 för dem som vill mellan 12-17. Jag bjuder på mat och dryck.
Därefter utbryter fest i vår replokal 19.30 med musik, dans och möjligen någon överraskning.
Jag bjuder på dryck och tilltugg, men inte mat som man blir mätt på.

Läs mera>>>
Uppdaterad version av hemsidan
Sidan är uppdaterad till senaste versionen av php-fusion 6.01.2. Detta gör att det nu tex. går att ladda upp egna bilder. Det finns även en manual att ladda ner från filarean om man vill veta mer om hur man bäst använder denna hemsida.
DNS problem
Det har tagit ovanligt lång tid att få http://bandet.gryt.com att fungera över internet. DNS strul. Nu har det i alla fall varit stabilt de sista dagarna och verkar fungera. Om det blir något mer krångel så kan det vara bra att veta att http://bandet.mine.nu alltid fungerar.
Jari backstage på Globen med Mark Knopfler
Jari backstage på Globen 30/5
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Shoutbox
You must login to post a message.

2010-02-24 19:54
Nisse du är uppdaterad!

2008-05-27 14:16
Nu tar vi sommarledigt! Ses i slutet av aug. OK? Cool

2008-04-12 19:58
Nisse är visst fortfarande sjuk och vill inte repa. Ska vi skippa repet denna helg? / Jari

2008-02-06 21:52
Peter kan du skicka bilderna?

2007-09-02 14:45
Vi ses kl 17

2007-08-16 20:18
hej ja e Chbe:s son Cool

2007-06-26 15:23
Framme ?? Vi ar i alla fall i en stad som heter Oliva. 40 grader varmt! :tup:

2007-06-19 21:07
nu har vi kommit till helsingborg. jag har lagt upp ett fotoalbum till med semesterbilder som jag uppdaterar vartefter med mobilen. Cool

2007-05-27 13:14
Det ser ut som om alla kan idag! Jag kommer 17

2007-05-23 17:49
Schönösepa, vad tycker du?